Buradasınız
Ana Sayfa > Genel > Ankara Üniversitesinden 40 Saatlik Atölye Çalışması

Ankara Üniversitesinden 40 Saatlik Atölye Çalışması

Ankara Üniversitesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Atölye Çalışmaları, toplam 40 saat 35 dakika süren 22 ayrı oturumda gerçekleştirildi.

Fakültelerin yıl boyunca gerçekleştirdiği faaliyetler ile gelecek döneme dair öncelikli ihtiyaçlarının ele alındığı Senato Salonu’ndaki Atölye Çalışmaları için haftalar öncesinden yoğun bir hazırlık yapıldı. 6 Aralık’ta Sağlık Bilimleri Fakültesi ile başlayan Atölye Çalışmaları, sırasıyla Veteriner, Güzel Sanatlar, Tıp, Siyasal, Spor Bilimleri, Uygulamalı Bilimler, Hukuk, İlahiyat, Fen, Hemşirelik, Ziraat, Mühendislik, Eğitim Bilimleri, Açık ve Uzaktan Eğitim, Eczacılık, Diş Hekimliği, İletişim, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri ile devam etti. Tıp Fakültesi için 3, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi için 2 ayrı oturum gerçekleştirilirken, Atölye Çalışmaları 30 Aralık’ta yapılan son oturumla tamamlandı.

19 fakülteden dekan, dekan yardımcısı, yönetim kurulu üyesi, bölüm başkanı, anabilim dalı başkanı ile fakülte sekreterinden oluşan 326 akademisyen ve idari personelin katıldığı Atölye Çalışmaları, toplamda 22 oturum şeklinde, 40 saat 35 dakika sürdü.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, her oturumun başında, ilgili fakülteye ilişkin nicel veriler paylaştı. Rektör Ünüvar, sunumlarında, üniversiteler bazında akademik kadro karşılaştırmaları, geçen yıl yapılan Atölye Çalışmalarında dile getirilen sorunların iyileştirme durumları ile yetkinlik analizine dair bilgiler verdi.

Toplantılarda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Apaydın da fakültelerin akademik kadro dağılımı hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Daha sonra söz alan dekanlar, eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel çalışmalar ve toplumsal katkı faaliyetleri ile fakültelerinin fiziki mekân, araç-gereç, akademik ve idari kadro ihtiyaçlarına yönelik taleplerini dile getirdiler. Toplantılarda; dekan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, bölüm başkanları, anabilim dalı başkanları ve fakülte sekreterleri de kendilerine tanınan süreye riayet ederek, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları ve üniversite üst yönetiminden beklentilerini anlattılar. Talepler; rektör, rektör yardımcıları, koordinatörler, genel sekreter, daire başkanları ve raportörler tarafından tek tek not edilirken, her oturum sonunda anket yapılarak, dile getirilen talepler arasından öncelikli olanlar belirlendi.

“Atölye Çalışmalarını Çok Önemsiyoruz”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yaptığı açıklamada, Atölye Çalışmalarında bir yılın muhasebesini yaparken, önümüzdeki yıla dair umutları, beklentileri ve talepleri konuşma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Fakültelerin tüm talep ve sorunlarının bütün boyutlarıyla konuşulduğu Atölye Çalışmalarını yönetim olarak çok önemsediklerini belirten Ünüvar, “Geçen yılki Atölye Çalışmaları bizim için gerçekten çok verimli oldu. Bu çalışmalarla üniversitemizin hem imkânları hem de ihtiyaçlarının büyük çoğunluğuna vakıf olduk. Geçen yıl bu kadar hazırlık yapma fırsatımız olmamıştı. Ancak bu yıl ciddi ölçüde hazırlık yaptık. 1 aya yakın süren Atölye Çalışmalarını sorunsuz şekilde tamamladık. Fakültelerimizin yöneticilerine hem katılımları hem de fakültelerini daha iyiye götürme noktasındaki çabaları için teşekkür ediyorum. Atölye Çalışmalarının sorunsuz şekilde tamamlanması için çalışan rektör yardımcılarımız, koordinatörlerimiz, genel sekreterimiz, daire başkanlarımız ve tüm ekibimize de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bir Cevap Yazın

Top