Buradasınız
Ana Sayfa > Etkinlikler > Çalıştaylar > “Eğilimli Arazilerde Fındık Tarımında Makineleşme” Çalıştayı Gerçekleştirildi

“Eğilimli Arazilerde Fındık Tarımında Makineleşme” Çalıştayı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz, Fındık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Eğilimli Arazilerde Fındık Tarımında Makineleşme Çalıştayı”, 22 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 09:30’da, Güre yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun yaptı. Giresun ekonomisinin güçlenmesi noktasında fındığın önemini vurgulayan Rektörümüz Coşkun, “Üniversitemiz sadece akademik eğitim-öğretim, araştırma odaklı olarak kendisini sınırlamıyor, bölge ile birleşme, bölgesel ana problemlere çözüm üretme odaklı hareket ediliyor. Giresun en temel ürünü fındık ve bölgede dünyada fındık üretiminde artık tek değiliz. Bazı Kafkas ülkelerinde fındık pazarlaması başlamıştır. Fındık hem gıda hem sanayi maddesidir. Giresun ekonomisinin güçlenmesi için fındık üretim maliyetinin düşmesi gerekmektedir.
Bölge de fındık üretim maliyetinin artmasının sebebi iş gücü zorluğudur” dedi.  Sözlerinin sonunda bu tür çalışmaların oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektörümüz, çalıştay düzenleme kuruluna ve katılanlara teşekkür etti. Çalıştayın verimli geçmesi dileğiyle açılış konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından konuşmalarını yapmak üzere GİFAM Müdürü Doç. Dr. Mükremin Şevket GÜNEY ve Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin etkinlikteki sunumlarını yapmak üzere yerlerini aldılar. İlk söz alan ve sözlerine çalıştay düzenleme kuruluna teşekkür ederek başlayan Doç. Dr. Mükremin Şevket Güney, konuşmasında fındık üretimindeki mevcut durumun analizini ve fındık üretiminde ki hedefleri katılımcılarla paylaştı. Çalıştayın bir diğer konuşmacısı olan Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin, eğilimli arazilerde mevcut fındık toplama makinelerini anlatmasının yanı sıra fındığın korunması ve üretimin arttırılması noktasında yapılacak çalışmaların da çok önemli olduğunu belirtti.

Zaman zaman soru-cevap şeklinde devam eden çalıştay, Kefeli Tarım firması fındık makinelerinin tanıtımının yapılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Gerçekleştirilen Eğilimli Arazilerde Fındık Tarımında Makineleşme Çalıştayı’na Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Soylu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nazım Elmas, üniversitemiz akademik, idari personeli ve birçok firma sahibi katıldı.

Bir Cevap Yazın

Top