Buradasınız
Ana Sayfa > Duyurular > Türk Sanatının Yapı Taşları Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Buluşuyor

Türk Sanatının Yapı Taşları Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Buluşuyor

Bülent Ecevit Üniversitesi, geleneksel Türk sanatlarının ustalarını bir araya getiren önemli bir etkinliğe imza atıyor.  13-17 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan  “Türk Sanatının Yapı Taşları” temalı Sergi ve Panel, Türk sanatının tanınmış isimlerini bir araya getirecek. 

BEÜ, yalnızca bilimsel ve akademik alandaki başarılarıyla değil sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmalar ve topluma hizmet uygulamalarıyla da dikkat çekmektedir. BEÜ, her geçen gün artan akademik personel ve öğrenci sayısı ile kaliteden ödün vermeden eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerine devam etmektedir.  Bu bağlamda, geçen yıl ilkini düzenlediğimiz“Türk Sanatının Yapı Taşları II” etkinliği bu yıl 13-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Türk sanatının tanınan isimlerini bir araya getirecek. Organizasyon kapsamında Hüsn-ü Hat, Tezhip, Cilt, Katı’ Ebru, Çini, Minyatür, Ahşap Oyma, Kalem İşi, Mozaik olmak üzere 10 sanat dalından 12 sanatçı ve 27 eser sanatseverlerle buluşacak.

Yapılacak olan organizasyona ilişkin bir açıklama yapan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Azar şunları söyledi: “Üniversitemizin bilimsel ve akademik çalışmalarının yanı sıra öncelikli olarak önem verdiği konulardan biri de kültür-sanat alanıdır. Üniversitemiz, ilimizde ve bölgemizde kültür-sanat alanındaki eksiklikleri telafi etmek amacıyla çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda BEÜ, gerek topluma sanatsal-kültürel anlamda donanımlı, çağdaş değerlere sahip bireyler kazandırmak gerekse ülkemizin sanat alanında ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek adına sanat eğitimi ve sanatsal etkinlik kapasitesini arttırmaktadır.

Hüsn-ü Hat, Tezhip, Cilt, Katı’ Ebru, Çini, Minyatür, Ahşap Oyma, Kalem İşi ve Mozaik, geleneksel Türk Sanatının yapı taşlarını oluşturan sanat dallarıdır. Bu bağlamda kıymetli sanatçılarımızın ortaya koydukları eserler hiç şüphesiz çok değerlidir. Sanatçılarımızın eserleri ile Türk Sanatını çağdaşlarıyla aynı düzeye taşıması ile sonuçlanan çabaları ülkemiz için onur vericidir.

Bu serginin ilkinin düzenlenmesini sağlayan ve Üniversitemize sanatsal alanda topluma hizmet etme vizyonu kazandıran önceki Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve etkinliğe katılan tüm sanatçılara şükranlarımı sunuyorum. Bu değerli etkinliğin hazırlanmasında görev alan akademik ve idari personelimize, değerli öğrencilerimize ve bu serginin organizasyon sürecinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Haber Kaynağı: https://goo.gl/cZiDWu

Görsel Kaynağı: https://goo.gl/N3LfiZ

Bir Cevap Yazın

Top