Buradasınız
Ana Sayfa > Haberler > Üsküdar Üniversitesi’nde İSG Uzmanının Kimliği ve Sorunları Konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi’nde İSG Uzmanının Kimliği ve Sorunları Konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) 1. Sınıf öğrencileri sosyal sorumluk projesi isimli dersleri kapsamında “İSG Uzmanının Kimliği ve Sorunları” başlıklı programda mesleğin duayenleriyle bir araya geldi. Nurdoğan İnci ve Hüseyin Avni Yardımcı’nın konuşmacı olarak katıldığı programda İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencilerine meslekle ilgili nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı.

İSG Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan’ın destekleri ile İSG Önlisans Program Başkanı Öğr. Gör. Gamze Kağan’ın önderliğinde İSG 1. Sınıf öğrencilerinden Ümit Kırtıl, Erkan Kır, Emre Temel, Umut Uzuner, Mustafa Başar ve Hakan Elgün’ün düzenledikleri “İSG Uzmanının Kimliği ve Sorunları” isimli program Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emir Nebi 2 Konferans Salonu’nda yapıldı.

Proje kapsamında kendi bölümleri ile ilgili konuları bir platform da tartışabilmek amacıyla alanlarında duayen hocalar Gedik Üniversitesi öğretim görevlisi Nurdoğan İnci ve MESKA Başkanı Hüseyin Avni Yardımcı, ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ isimli dersleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan’ın oturum başkanlığında ki programın açılış konuşmasını Öğr. Gör. Gamze Kağan yaptı. İSG alanında farkındalığın Türkiye’de 2012 yılında getirilen yasa ile oluştuğunu belirten Kağan, bu alanın geçmişinin olduğundan ve bu alana yıllarını veren bugünlere gelmesinde katkısı olan hocaları şimdi öğrencileriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Akıllı ve zeki olalım

Aklımızın, topladığımız bilgilerin toplandığı bir arşiv, zekâmızın ise bu bilgileri kontrol eden, kullanan kişi olduğundan bahseden Nurdoğan İnci, “Aklınızı bir araba, zekânızı bir şoför gibi düşünün. Eğer bilgileriniz ne kadar doğruysa şoförlüğünüzle sık sık o bilgileri kullanarak deneyiminizi artırırsınız. İyi bir iş güvenliği uzmanı olursunuz” dedi.

Üsküdar Üniversitesi

Güvenlik kültürü yoksunluğu işi engelliyor

Bugüne kadar gelmiş geçmiş milletlerin birikimlerine kültür tortusu dendiğine dikkat çeken Hüseyin Avni Yardımcı ise güvenlik kültürü olmazsa insanların işi engelleyici olabileceğinden bahsetti. Bilgisiz otorite temin edilmeyeceğini belirten Yardımcı, iş sağlığı uzmanlarının her şeyleriyle çalıştıkları kurumda başrolde olmaları gerektiklerinin altını çizdi.

Katılımcıların ilgi gösterdiği programda merak edilen soruları da cevaplayan İnci ve Yardımcı’ya programın sonunda plaket taktim edildi.

Program hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Üsküdar Üniversitesi

Haber Kaynağı: https://goo.gl/SHuu9R

Görsel Kaynağı: https://goo.gl/SHuu9R

Bir Cevap Yazın

Top